2012. február 9., csütörtök

Meleg fotel


Hmmmm, kényelmes! Ez jut először eszünkbe. Aztán meleg, puha, vonzó - HUSK. Amilyennek egy fotelnek lennie kell. Hogy kelünk belőle fel? 


Patricia Urquiola újabb zseniális alkotása a B & B Italia részére. Műanyag váz egy rakás puha párnával kibélelve. A lábazat lehet görgős vagy fix, a párnákból háromféle méret közül választhatunk, kicsi, nagy és xxl fejtámasszal. A B & B Italia ezzel a projekttel a környezetvédelemnek is ad, mert az anyagok újrahasznosítottak és újrahasznosíthatók. Totál öko.

Nagysága abban rejlik, hogy, az Eames Plastic chair sorozathoz hasonlóan - amelyről szintén szót fogok ejteni itt a blogon - esszenciális stílusával szinte bármilyen enteriőrbe beleillik. 

Az olaszoknak mindig is volt érzékük a divathoz. Patricia Urquiola - aki egyébként spanyol - de Milánoban él és alkot, egy új vonulatot indított el a design világában. Hogyan lehet a ruha divatot ráhúzni a design-ra? Immár már több darabból álló sorozatával bebizonyította, hogy a két szakág igen közel áll egymáshoz. A Beknit névre hallgató kötött lounge szék is igen mutatós és jópofa ötlet, de a tollkabát-fotel egyszerűen tökéletes...










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése